Natura

Un dels símbols de la nostra comarca és l'aigua. Aquest element el podem trobar en gairebé totes les rutes que transcorren pel Pla, ja sigui a l'estany d'Ivars i Vilasana o en tot l'entramat de sèquies i canals que travessen el nostre territori.

Al Pla d'Urgell es pot gaudir d'una quinzena de rutes, que repartim en tres grans grups: natura, cultura i aigua. La majoria són de dificultat baixa-mitjana i es poden realitzar a peu, en bicicleta o en vehicle de motor, fins i tot algunes estan especialment ideades per fer-les a cavall.

A l'hora de preparar la vostra visita, és obligada la parada a l'estany d'Ivars i Vilasana, la joia biològica de la comarca. No es tracta sols d'una llacuna d'aigua dolça, sinó que al seu darrere hi teniu una història per descobrir, un lloc ideal per perdre-us i on gaudir de la flora i la fauna que l'envolta.

I per acabar de gaudir de la visita, podeu realitzar diferents activitats turístiques i d'oci, com passejos i sortides a cavall (no només a la zona de l'estany, sinó a tota la comarca), així com també vols en avioneta per poder divisar amb una altra perspectiva aquest territori, aprendre a conduir un tractor, recórrer els canals d'Urgell amb bicicleta, descobrir la zona a través d'un dels nostres símbols emblemàtics de la tardor i l'hivern, la boira, o visitar un pessebre vivent durant les festes nadalenques.

A més a més, al llarg de l'any es realitzen activitats a l'aire lliure que atrauen esportistes d'arreu de la província i del país, com ara marxes a peu, curses populars, pedalades BTT, proves atlètiques combinades... Podeu trobar més informació a la nostra agenda.

No us ho deixeu perdre!