Comarca

La comarca del Pla d'Urgell comprèn 18 pobles en setze municipis. La capital és la que acull més quantitat de població, quasi la meitat, mentre que la resta es reparteix pels municipis dels voltants. Cadascuna de les poblacions realitza al llarg de l'any festes tradicionals, així com actes relacionats amb l'esport, la cultura, l'art..., que també hi són presents.

Com a visites d'interès destaquem el triangle històric-cultural-natural de la comarca, que està compost per l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, el Museu dels Vestits de Paper (ambdós es troben a Mollerussa) i l'Estany d'Ivars i Vilasana.

En aquest apartat hem de fer esment a un punt important que aplega gran quantitat de visitants d'arreu de les comarques veïnes i del país: les fires. Hi són molt presents en el nostre territori. La capital n'acull gairebé una desena, algunes de les quals tan reconegudes com la centenària fira de Sant Josep, i altres d'innovadores, com la Drone Party i la Lan Party.

A la resta de la comarca, fires relacionades amb la gastronomia, productes de la terra, natura, oficis antics, llegendes... inunden el calendari en molts pobles del Pla.

No deixeu de visitar-les!