Art i cultura

A l'hora de visitar el Pla d'Urgell, i per poder entendre la seva història, cal començar per l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, situat a la Casa Canal de Mollerussa. Aquest és un edifici ple d'història i, alhora, un símbol de l'aigua. A través d'una visita guiada, s'explica de manera amena la transformació de les nostres terres arran la construcció dels canals d'Urgell. Aquesta construcció titànica del s. XIX va facilitar la vida de la gent d'aquesta zona i avui en dia abraça aquest important canvi tant el sector primari, com el secundari i el terciari.

L'arribada de l'aigua, aquest bé tan preuat, va suposar també l'arribada d'un altre símbol a la comarca: el paper. La capital del Pla d'Urgell compta amb dos espais visitables units per un vincle: l'aigua.

Al Museu dels Vestits de Paper, situat al costat del Teatre l'Amistat (un dels altres símbols culturals de la ciutat, on es realitzen diferents actes i representacions culturals), el visitant quedarà fascinat amb les seves espectaculars creacions, fetes íntegrament amb paper, que s'hi exposen.

Descobrint tots i cadascun dels municipis de la comarca, trobarem una història gravada en la pedra de les esglésies, en les construccions de tàpia (fetes amb terra argilosa), en les cases pairals i en les obres d'art d'èpoques remotes.

Endinseu-vos en la cultura de la nostra comarca, visiteu-nos!