Serveis

A la nostra comarca el sector serveis és variat i s'estén arreu de tots els pobles. I és així que dona a conèixer la nostra gastronomia i amabilitat a l'hora d'allotjarse en aquest territori.

Trobem diferents opcions on passar la nit: hotels, hostals, habitatges d'ús turístic, allotjaments rurals i albergs rurals; aquests últims estan ubicats en diferents poblacions del Pla per on passa el camí de Sant Jaume. En total, hi podem acollir més de tres-cents turistes.

D'altra banda, un dels nostres símbols identificatius és la nostra gastronomia. I és aquí on neix el vincle tan estret entre productors i restauradors: en quasi tots els restaurants de la comarca (actualment en són una cinquantena) s'hi serveix primeramatèria, elaborada a pocs quilòmetres, en algun dels seus plats. Per tant, estem parlant d'una cuina propera, de qualitat i amb la certesa que el producte servit sigui com aquell qui diu de quilòmetre zero.

Plats tradicionals com la cassola de tros, les orelletes, el caragols, la coca de recapte o els panadons també són presents en aquesta cuina.

Dins el Pla d'Urgell, tenim productors tan variats que van des de la producció de nous al formatge o la mel, així com la fruita, el pa fet amb forn de llenya, el vinagre, l'agricultura ecològica, les melmelades, l'oli, les conserves, les plantes aromàtiques i els calçots, entre altres.

Us resistireu a tastar-los?