Golmés

Adreces i telèfons d'interés

Adreça Ajuntament: C/ El Portal, 1
Telèfon: 973 601 501
Web: golmes.ddl.net
Mail: ajuntament(ELIMINAR)@golmes.cat

Informació general

Situada a una altitud de 275 metres, Golmés, amb 1.892 habitants i 16,6km2 d'extensió, té com a visites d'interès l'església de Sant Salvador, d'estil neoclàssic, construïda sobre la base d'un temple entre els segles XII i XIII. Cal destacar-hi l'altar major, obra de l'escultor Jaume Perelló (1964), el nucli antic amb cases pairals;la creu de terme; el salt del Duran (salt d'aigua de 4,5 metres de desnivell brut, situada a la tercera sèquia del canal d'Urgell) i el monument al 800 Aniversari de l'atorgament de la carta de població,inaugurat l'any 2004.

Al llarg de l'any en aquesta localitat del Pla d'Urgell tenen lloc una sèrie de festes, com, per exemple, la Festa de la Cassola (últim diumenge d'abril), la Festa de Sant Salvador Votat (el dimarts després de Pasqua de Pentecosta), la Festa Major de Sant Salvador (el 6 d'agost), així com trobades geganteres o de vehicles clàssics i la Fira Caprabo de Productes de Proximitat de les Terres de Ponent (el tercer dissabte d'octubre). Activitats esportives com ara el Cros intercomarcal del Pla d'Urgell o el Cros Vila de Golmés acaben de tancar l'agenda de l'any.

Golmés també compta amb un allotjament rural dins de la població, amb un nom amb història pròpia. A més, hi ha dos productors locals: un especialitzat en nous i l'altre en la producció i conservació fructícola. Quatre restaurants de diferents especialitats (bodes, banquets, pizzeries,...)són els encarregats de posar nom a la restauració d'aquesta localitat.