Castellnou de Seana

Adreces i telèfons d'interés

Adreça Ajuntament: Plaça Major, 1
Telèfon: 973 320 705
Web: castellnouseana.ddl.net
Mail: ajuntament(ELIMINAR)@castellnouseana.ddl.net

Informació general

Castellnou de Seana, amb 735 habitants i 16,32km2, és una població coneguda pel pas per la seva població del camí ignasià i del camí de Sant Jaume.

Hi destaca l'església parroquial de Sant Joan Baptista, del s.XVII, la capella creu de terme, Cal Blasó (amb una façana de pedra del s.XVI-XVII) i recorreguts de senderisme i bicicleta pels voltants de la localitat.

Té, com altres localitats de la comarca, dues festes majors al llarg de l'any: la d'hivern (primer divendres de febrer) i la d'estiu (segon dilluns de setembre).A més a més, al llarg de l'any se celebren trobades geganteres, campionats de bitlles, sortides culturals, festes gastronòmiques,així com la Fira d'Artesania (febrer), amb productes artesans com bijuteria, ceràmica, cistelleria…

Les activitats esportives també tenen cabuda dins l'agenda de Castellnou de Seana: BTT, curses, pàdel, tennis, bitlles, dirttrack, caça,etc.

Coneguts com a productors únics de calçots a tota la comarca, hi cal destacar un cafè de trobada amb historia i punt de control del camí de Sant Jaume: el Café Modern. El turisme rural hi és present amb tres allotjaments turístics rurals i també hi trobem un alberg de peregrins.