Mollerussa

Adreces i telèfons d'interés

Adreça Ajuntament: Plaça Ajuntament, 2
Telèfon: 973 600 713
Web: www.mollerussa.cat
Mail: ajuntament@mollerussa.cat

Informació general

La capital del Pla d'Urgell té 14.585 habitants i una extensió de 7,1km2. No podem deixar de visitar entre altres la Casa Canal (1867-1876), seu de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell; Can Niubó, edifici modernista i actualment seu del Consell Comarcal; la capella Sant Isidori, la vila closa o nucli antic, la 3ª sèquia dels canals d'Urgell, la creu de terme situada al lateral de l'església de Sant Jaume, el teatre L'Amistat i el parc de la Serra.

Mollerussa és coneguda per les fires que se celebren al llarg de l'any, com per exemple la Fira de Sant Josep. Agricultura, la ramaderia i l'automoció (març); l'Autotrac. Vehicles i maquinària d'automoció(abril); l'Expoclàssic. Vehicles històrics i clàssics(maig);l'Autotardor. Vehicles i maquinària d'ocasió(octubre), la LanParty. Noves tecnologies(novembre), la Mollerussa DroneParty-sector dels drons(febrer) i el Mercat de Santa Llúcia. Productes nadalencs i artesanals(desembre) .

Capítol apart mereix el Concurs Nacional dels Vestits de Paper, que se celebra al mes de desembre i acull vestits presentats d'arreu del país.

Esportivament parlant, a la capital s'hi realitzen diferents activitats, com la Mitja Marató, la Cursa de l'Indiot, caminades a la llum de la lluna, el Cros Ciutat de Mollerussa, així com altres de relacionades amb futbol,futbol sala, bàsquet, hoquei, sardanes, ping-pong, escola de vol, etc.

Si parlem d'allotjament, hi trobem trobar un hotel, un hostal i dos apartaments turístics. Quant a restauració, trobem una vintena de restaurants en tot el municipi. Els productors també hi son presents i podem assaborir des de vinagres fins a pa fet amb forns de llenya.