Ivars d'Urgell - Vallverd

Adreçes i telèfons d'interés

Adreça Ajuntament: Passeig Felip Rodés, 11
Telèfon: 973 580 125
Web: www.ivarsdurgell.cat
Mail: ajuntament(ELIMINAR)@ivarsdurgell.cat

Informació general

Aquesta població compta amb un nucli agregat, Vallverd. En total hi ha 1.564 habitants i una extensió de 24,30km2. A Ivars, no podeu deixar de visitar l'ermita de la Mare de Déu de l'Horta, del s. XVI, l'església de Sant Andreu (edificada sobre una base romànica), el nucli antic, la Casa de la Vila i la Ruta Maria Mercè Marçal. I a Vallverd, l'església del s. XVIII, i les escoles antigues (1911).Biològicament parlant, és de visita obligada l'estany d'Ivars i Vila-sana-Cal Sinén.

Si parlem de festes, cal destacar-ne la Festa Major, el primer cap de setmana de juny; la Festa de la Mare de Déu de l'Horta, el primer diumenge de setembre, i la Festa de Sant Andreu,el patró, el 30 de novembre. I a Vallverd, celebren la Festa Major del Roser, el segon dissabte de maig; la Festa Major d'octubre, el primer cap de setmana d'octubre, i la matança del porc, durant la setmana cultural, quinze dies després de Carnestoltes.

Quant a fires, s'ha de fer menció especial a la Fira de l'Estany, que té lloc el primer cap de setmana del mes d'abril. Part d'aquesta fira es fa a l'estany d'Ivars i Vila-sana, i d'aquesta manera es dona a conèixer aquest espai natural únic, així com tot el que l'envolta. Està centrada en el turisme, l'ornitologia, la gastronomia i el comerç local i de proximitat.

En aquest entorn privilegiat, les activitats esportives hi són més presents que mai amb la Volta a l'Estany, organitzada pel Centre d'Atletisme d'Ivars (CAI).

Vallverd també compta amb un productor de melmelades i conserves, així com una antiga casa de pagès totalment restaurada i oberta al turisme rural des del juny de 2009. Ivars també disposa d'una casa rural, construïda l'any 1920 i reformada l'any 2007; i, a més a més, en els tres restaurants de la població podem degustar la gastronomia de la zona.