TALLER DE MINDFULNESS

Altres actes

Estany d'Ivars i Vila-sana

Taller de Mindfulness i la connexió amb la natura.

Mindfulness és un estat d'atenció al moment present en què es poden percebre clarament els pensaments, les sensacions físiques, les emocions i els esdeveniments en el moment en què ocorren, sense reaccionar automàticament o de forma habitual. D'aquesta manera aconseguim poder fer més eleccions en la forma de respondre a les coses i als fets, i tenir així una vida més satisfactòria, fins i tot, en circumstàncies difícils.

Al taller es combinen explicacions teòriques, pràctiques de meditació i algunes dinàmiques individuals o col·lectives. I també moments per diàleg, passejos i silenci.

Sessió 1. La pràctica del Mindfulness i la connexió amb la natura
Introducció del concepte de Mindfulness o atenció plena com una atenció centrada en el present, moment a moment, amb obertura i sense jutjar.

Tractarem sobre què és i que no és Mindfulness tot connectant amb l'entorn natural de l'Estany.
Per a posar-ho en pràctica també realitzarem pràctiques de Mindful Eating.

Treballarem la presa de consciència dels diferents fenòmens mentals: sensacions, emocions i pensaments. Veurem com el pilot automàtic i el pensament rumiatiu ens distreuen i ens afecten a l'hora de fer les tasques del dia a dia. Començarem a treballar la relació que tenim cadascú de nosaltres amb els nostres pensaments.

Pràctiques
· Escaneig corporal
· Meditació caminant
· Mindful eating

Hora i lloc: de 09.00h a 13.30h a Cal Sinén.

Inscripció obligatòria: www.estanyivarsvilasana.cat

Donació: 20 eu. per persona

Impartit per Òscar Carrera, nascut a Ivars d´Urgell el 1973.

www.viureplenament.cat

S´ha format com Instructor de Mindfulness a l´Institut EsMindfulness i a la Universitat de Brown ( Nirakara ) i forma part de la Asociación Profesional de Instructores de Mindfulness MBSR.

Ha cursat els programes MBCT i MBTB, també basats en Mindfulness i ha acompanyat la seva formació com Instructor de Mindfulness en diversos retirs de diferents tradicions en Europa i India.

És Enginyer Informàtic per la UPC i PDG por el IESE i ha dedicat la major part de la seva vida laboral a la Engineria, la Innovació i a la Direcció General en el món de l´empresa.

Inscripció prèvia

HORA

(Dissabte) 9:00 - 13:30

22 de juny de 2019

Compartir