Patronat de Turisme del Pla d'Urgell

Contacta
Patronat de Turisme
Estany d'Ivars i Vilasana
Espai Cultural Canals d'Urgell

El contingut d'aquesta pàgina requereix una versió més recent de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Esteu aquí: Inici Activitats i Rutes El Pla d'Urgell en dos dies

El Pla d'Urgell en dos dies

DIA 1

Per a conèixer el Pla d'Urgell en dos dies, és imprescindible visitar l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, que permet descobrir la història de la comarca i la transformació paisatgística, econòmica i social del Clot del Dimoni en la planúria fèrtil que és actualment. Aquesta transformació no hagués estat possible sense la construcció de la infraestructura hidràulica més important del segle XIX a Catalunya: Els Canals d'Urgell.

Després de conèixer la història de la comarca, és recomanable visitar l'Estany d'Ivars i Vila-sana, un espai natural singular, molt accessible, apte per a vorejar en bici, a peu o en cavall. Aquest estany és la llacuna més gran en superfície de Catalunya, té un perímetre de 6 quilòmetres i constitueix un important espai natural per a més de dues-centes espècies d'ocells, per a amfibis, rèptils, mamífers i insectes. El visitant, en ser-hi i admirar el paisatge, se sol sorprendre del fet que l'estany que hi ha actualment és una llacuna recuperada l'any 2009, després que l'original fos dessecat per un Reial Decret de l'any 1951.

La gastronomia del Pla d'Urgell reflecteix la manera de fer, els costums i els recursos del territori. Un bon exemple de plat típic de la comarca és la cassola de tros, una cassola amb verdures (patates i espinacs), carn (de porc, de conill) i caragols que es preparava durant el matí al tros, al camp, amb els productes que cada pagès podia aportar i es menjava a l'hora de dinar com a plat únic. El visitant pot desgustar cassola de tros, segons el restaurant que triï o bé plats tradicionals de la cuina catalana i mediterrània.

En funció de les hores de llum i de les ganes que es tingui de recórrer la comarca, és recomanable triar alguna de les rutes que proposem per a descobrir a peu, en bicicleta, en cotxe o en cavall indrets característics del Pla d'Urgell. A l'estiu, també es pot passar la tarda a la piscina en qualsevol de les piscines municipals dels pobles de la comarca.

El visitant no es pot perdre, en cap cas, la posta de sol que habitualment pinta el cel del Pla d'Urgell als vespres. Per a poder apreciar millor la posta, es pot buscar un punt alt de la comarca (La Serra, punt alt que comprèn diversos termes municipals: Mollerussa, Sidamon, Fondarella, Miralcamp; Barret Picat a Linyola, etc.).

Per a acabar el dia, es pot sopar en qualsevol restaurant de la comarca i gaudir de la nit, especialment a Mollerussa i Golmés, on hi ha més oferta d'oci.

DIA 2

Per a conèixer el Pla d'Urgell no es pot deixar de visitar el Museu de Vestits de Paper, un museu que mostra una gran col·lecció de vestits confeccionats amb paper de diferents èpoques i estils i rèpliques de vestits que formen part de la memòria col·lectiva. Anualment, al desembre té lloc el Concurs Nacional de Vestits de Paper a Mollerussa, un concurs de llarga trajectòria (des de 1950) i que mostra autèntiques creacions, artificis, fets exclusivament en paper.

Al Pla d'Urgell, a més a més, es poden visitar algunes col·leccions privades. Consulteu-ne el llistat dins d'Activitats i Rutes.

Per arrodonir la visita a la comarca, es pot visitar algun dels divuit pobles que conformen la comarca, descobrir-hi el patrimoni i la gent i també dinar-hi. A tots els pobles es pot adquirir embotits, pa, coques de recapte, dolços i altres productes elaborats artesanalment.

Consulteu l'apartat ACTIVITATS I RUTES per a conèixer l'oferta d'activitats esportives, de relax i els productors gastronòmics de la comarca, per a conèixer-ne les instal·lacions, els processos d'elaboració dels productes i també fer degustacions.

Consulteu l'apartat RESTAURANTS I ALLOTJAMENTS per a planificar la vostra visita.

 

Accions del document
« Abril 2018 »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Contacteu amb el Patronat
© PATRONAT DE TURISME
DEL PLA D'URGELL.
Av. Prat de la Riba, 1
25230 Mollerussa
Tel. 973711313
turisme@plaurgell.cat
Desenvolupat per: Semic Internet
Patronat de Turisme del Pla d'Urgell
Avda. Prat de la Riba,1 25230 Mollerussa tel. 973 711 313 turisme@plaurgell.cat